cafegoldoon.com

کافه گلدون اولین فروشگاه گل و گیاه اینترنتی با مجوز اتحادیه کسب و کار مجازی

cafegoldoon.com

کافه گلدون اولین فروشگاه گل و گیاه اینترنتی با مجوز اتحادیه کسب و کار مجازی

کافه گلدون از سال 1396 فعالیت رسمی خود را با نام گلدوناریوم آغاز کرده است که تا به امروز حدود 3 سال تجربه‌ی کاری در زمینه گل و گیاه دارد. این وب سایت از سال 1397 با نام جدید خود یعنی کافه گلدون شناخته می‌شود و به صورت تخصصی بر روی گل و گیاه فعالیت دارد. کافه گلدون اولین فروشگاه گل و گیاه اینترنتی با مجوز اتحادیه کسب و کار مجازی است.

  • ۰
  • ۰

بن سای چیست؟

بن سای چیست؟

 

بن سای

بن سای یکی از پر طرفدار ترن گیاهان آپارتمانی در بین علاقمندان به گل و گیاه هست. در این مقاله میخوانیم که بونسای چیست و چطور می توان یک گیاه را به بن سای تبدیل کنیم.

بن سای که در فارسی، دارسان نام گرفته است، یک کلمه ی ژاپنی تشکیل شده از دو بخش “بن” و سای” به معنی کاشتن در بشقاب است.

این کلمه املاهای متفاوتی دارد (بونسای، بنسای، بن سای) اما املای صحیح این کلمه بونسای می باشد.

خیلی ها به اشتباه فکر می کنند که بونسای یک نوع خاصی از درختان است. اما این طور نیست.

بونسای یک روش هنری پرورش درختان است.

در این روش هیچ کار ژنتیکی و یا هورمونی روی درخت انجام نمی شود و تنها با هرس مداوم و در طی سالیان بن سای شکل می گیرد.

به این ترتیب درختچه یا گیاه تنومندی به صورت پاکوتاه شکل خواهد گرفت که در گلدان کاشته می شود.

در واقع بونسای یک مجسمه زنده است که با گذر زمان و نگاه هنرمندانه سازنده اش به وجود آمده و تبدیل به یک درخت پیر در سایز کوچک شده است.

کافه گلدون

تاریخچه بنسای:

شکل دهی به گیاهان از هزاران سال پیش در کشور چین رایج بوده و سپس این هنر به ژاپن منتقل شده است.

سبک چینی بن سای پنجینگ نام دارد که البته زیبایی بونسای ژاپنی را ندارد و آزادتر و رهاتر کار می شود.

ژاپنی ها به این هنر پر و بال بسیاری دادند و آن را تکامل بخشیدند و به همین علت بیشتر اسم ژاپن در این هنر دیده می شود.

ژاپنی ها با ایده گرفتن از طبیعت، ۱۰ تا ۱۲ استایل مختلف برای بونسای به وجود آوردند.

این استایل ها هرکدام به اوج زیبایی ممکن رسیده و الگویی شده اند تا بقیه بتوانند با تقلید از آن ها یک بن سای زیبا به وجود بیاورند.

بن سای

 

چگونه یک گیاه را به بن سای تبدیل کنیم؟

این هنر دارای دو تکنیک اصلی است:

  • هرس کردن
    در هرس کردن سعی بر این است که شاخه های نامناسب حذف شوند. هرس کردن باعث تبدیل رشد رویشی به رشد زایشی می گردد. در واقع رشد هر شاخه ای که متوقف شود اجازه می دهد شاخه های جانبی رشد کنند و با تکرار این کار تعداد شاخه ها و تراکم شاخ و برگ بونسای بیشتر می گردد.
  • سیم پیچی
    سیم پیچی برای تغییر جهت دادن شاخه های نابجا انجام می شود. به این ترتیب که برای دادن فرم دلخواه به تنه ی بونسای شاخه یا تنه را نگه میداریم و دور آن سیم می پیچیم.

خرید بونسای

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۱۰

۶۰۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۹

۷۵۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۷

۵۵۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۶

۵۰۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۸

۷۰۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۵

۵۵۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۳

۲۳۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۲

۲۳۰,۰۰۰ تومان

افزودن به علاقه مندی ها

در انبار موجود نمی باشد

تهران

پیش بنسای جید مینیاتوری کد ۰۱

۲۷۰,۰۰۰ تومان

مشاهده موارد بیشتر

بونسای و اصول زیبایی شناسی:

همان طور که گفتیم، بن سای در واقع ترکیبی از علم باغبانی و هنر است.

زیبایی شناسی نقش مهمی در ساختار یک بونسای دارد به طوری که بزرگان این رشته می گویند ۳۰ درصد کار علم باغبانی است و ۷۰ درصد آن زیبایی شناسی.

بنابراین هر درخت با تنه کلفت که در گلدانی کم عمق کاشته شود، بونسای نیست و یک درختچه باید طبق اصول زیبایی شناسی تبدیل به یک بن سای شود.

کار بونسای با الگوبرداری از درختان مسنی که در طبیعت هستند به وجود آمده و تمام سعی بر این است که بونسای هرچه طبیعی تر به نظر بیاید تا بتواند حس حضور در طبیعت را به ما القا کند و باعث نزدیکی و شناخت بهتر انسان از آن شود.

برای پرورش یک بن سای دانستن علم باغبانی، نور، تغذیه، میزان آبیاری و همچنین هرس شاخه، برگ و ریشه لازم است.

در واقع برای تشکیل این درختچه، با استفاده از روش‌های خاص رشد گیاه را کم می‌کنند به طوری که به سلامت آن لطمه‌ای وارد نشود و هرس ریشه و برگ در فصل رشد باعث کاهش رشد شود.

تناسب درست بین اجزای گیاه و همچنین تامین نیاز گیاه در پرورش یک بونسای بسیار مهم است.

در آخر به این جمله استاد «جان ناکا» اشاره می کنیم: “نباید سعی کنید که درختان را بن سای کنید بلکه باید بن سای را درخت کنید.”

نگارنده: مهرداد سید احمدیان بنیانگزار بنسای مهربن

  • ۹۹/۰۸/۱۰
  • کافه گلدون

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی